Thuisblijvers boosten omzet Philips

Philips blij met thuisblijvers
Philips blij met thuisblijvers

Dat de thuismarkt voor koffie- en espressoapparaten bloeiende is, was al duidelijk. Philips beaamt dit en spreekt over ‘dubbele groeicijfers in deze markten’. Geen slechte stap dus om als concern de producent Saeco over te nemen en met één klap een grote speler te zijn.

“De consument blijft thuis en beperkt zich tot essentiële uitgaven”. Dit zei directeur Andrea Ragnetti van de divisie Consumer Lifestyle van Philips vrijdag op de beurs voor consumentenelektronica IFA in Berlijn. Volgens de Italiaan heeft de trend dat mensen meer tijd thuis doorbrengen, positieve gevolgen voor Philips. Het stimuleert namelijk de behoefte aan bepaalde goederen die het leven in huis prettiger maken.

Verder sprak de topman over de stand van de recessie. Hij concludeerde dat het consumentenvertrouwen overal scherp gedaald is. Ragnetti zei dat Philips een stabilisatie van het vertrouwen op een laag niveau verwacht.

We zijn benieuwd hoe Philips dit probleem overwint en komt met het eerste Philips-Saeco espressoapparaat!

Via: DFT.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *