Senseo Quadrante: de senseo voor stedelingen

Senseo Quadrante
Senseo Quadrante

8 jaar nadat Philps met de Senseo kwam, is er een nieuwe telg in de Senseo-familie: de vierkante Senso! Oftewel: Senso Quadrante. De Senseo-website meldt trots: “De Senseo® verandert. Nu ook vierkant”. Maar waarom nu echt?

De vraag die natuurlijk rijst: gaat dit apparaat de markt weer veroveren zoals de Senseo dat in 2001 deed? Sinds die tijd heeft Philips namelijk regelmatig nieuwe versies uitgebracht, zoals: verschillende kleurtjes, aluminium, Latté Select versie, het kon haast niet op. Waarom dan een vierkante?

Philps-topman Philip Eeckhout (Customer Marketing Manager SENSEO, Philips Consumer Lifestyle Benelux) geeft als antwoord: “We beseffen dat onze consumenten zo hun voorkeuren hebben als het op design aankomt. De SENSEO Quadrante vult het iconische SENSEO gamma aan en koppelt de eenvoud en de functies van de vorige modellen, alsook dezelfde vertrouwde coffeepads van Douwe Egberts, aan een opvallend nieuw design. Het nieuwe model geeft een nieuwe invulling aan de noties van gebruiksgemak, smaakbeleving en individuele keuze, wat de leiderspositie van SENSEO in zijn categorie nog zal versterken.”

Met andere woorden? “VIERKANT IS HIP“. Althans, dat meldt de trotse Senso-website. “Je voorkeur voor ronde vormen of strakke lijnen geeft je ware persoonlijkheid weer. Mensen die veel tijd doorbrengen in een stad voelen zich vaak thuis bij verticale en horizontale lijnen. Stedelingen houden van de rechte lijnen en hoeken van moderne steden omdat zij deze vormen associëren met verandering en spanning. Mensen in een landelijke omgeving geven de voorkeur aan ronde vormen, bolvormen en spiraalvormen omdat deze doen denken aan de natuur en aan continuïteit.”

Met andere woorden? Nederland is een land met boeren? Tussen 2001 en 2009 nog wel, gelukkig heeft Philips daar nu een oplossing voor gevonden. Verkrijgbaar vanaf ca. € 80,- 

Senseo Quadrante
Senseo Quadrante

Specificaties

 • Vermogen: 1450 W
 • Voltage: 220-240 V
 • Frequentie: 50 – 60 Hz
 • Snoerlengte: 100 cm
 • Capaciteit waterreservoir: 1,2 / 8 l/kop
 • Automatische uitschakeling: 30 minuut/minuten
 • Hoogte schenktuit: 97-117 mm
 • Hoeveelheid zwarte koffie die kan worden gezet: 120 ml

Ontwerpspecificaties

 • Kleur(en): Donker gestreept
 • Materialen: Plastic
 • Design: modern ontwerp

Land van herkomst

 • Polen

Bronnen: Senseo.nlBright.nl.

4 thoughts on “Senseo Quadrante: de senseo voor stedelingen

 • 10 september 2009 at 23:31
  Permalink

  Je reactie kwam in de spam door de link, maar de test ziet er goed uit! Hoe kwam je daar zo aan? Vriendjes met Philips? 🙂

 • 5 september 2010 at 19:20
  Permalink

  Het is en blijft ‘paardenzeik’ die Senseo….

 • 14 september 2010 at 10:32
  Permalink

  Is allemaal niet zo erg (ex stationsstr. 127).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *