8 redenen om koffie te drinken

Is koffie goed voor de gezondheid?
Is koffie goed voor de gezondheid?

Regelmatig wordt via onderzoek bepaald dat het niet goed is koffie te drinken. De dag erop zegt een ander onderzoek weer precies het tegenovergestelde. Wat is het nou? Lees hier 8 -verantwoorde-  redenen om dagelijks een bak koffie te drinken.

Koffie heeft volgens een flink aantal wetenschappelijke studies een klein remmend effect op enkele vormen van kanker. Zo werken 2 koppen koffie per dag beschermend tegen leverkanker en de vorming van galstenen, volgens een groot Japans onderzoek. Uit andere studies komen sterke aanwijzingen dat dagelijks koffiedrinken de kans op blaaskanker en kanker aan de dikke darm met ongeveer 20% verkleint. Het chlorogeenzuur in koffie zou hiervoor verantwoordelijk zijn, maar wetenschappers denken dat ook veel andere stoffen in koffie een rol spelen.

1: Koffie remt Alzheimer
2: Koffie verkleint kans op Ziekte van Parkinson
3: Koffie beschermt tegen kanker
4: Koffie beschermt tegen diabetes mellitus type 2
5: Hart- en vaatziekten
6: Koffie en de bloeddruk
7: Alerter door koffie
8: Koffie vergroot snelheid en uithoudingsvermogen

Benieuwd naar de achtergronden van deze punten? Lees het hele artikel op dokterdokter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *