Rose van Asten weer kampioen cuptasting

Rose van Asten kampioen Cuptasting 2009
Rose van Asten kampioen Cuptasting 2009

Na vorig jaar het kampioenschap gewonnen te hebben tijdens het Dutch Cuptasting Championship heeft Rose van Asten dit jaar haar titel geprolongeerd. Het kampioenschap koffieproeven werd gehouden op 14 september 2009 in Apeldoorn tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn.

Cuptasting
Wat is cuptasting eigenlijk? Cuptasting is een methode om koffie te beoordelen en te herkennen. In de eerste ronde proeven de deelnemers acht sets van drie kopjes koffie, triangles genaamd. Elke triangle bestaat uit twee kopjes met identieke koffie en een kopje met afwijkende koffie. De kunst is om binnen acht minuten de afwijkende kopjes koffie aan te wijzen. Per ronde kunnen de deelnemers maximaal acht punten behalen. De eindscores bestaan uit een combinatie van de meeste punten en de snelste tijd. De deelnemers met de hoogste eindscores gaan door naar de halve finale waar de verschillen tussen de koffiesoorten steeds kleiner worden. In de finale zijn de koffiesoorten nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden.

Westrijdverloop
De wedstrijd begon met 22 deelnemers.Na een aantal voorronden en de halve finale bereikten Rose van Asten, Drikus Semmelink, Hans Blom en Sander Schat de finale. Het aantal juist beoordeelde kopjes koffie lag erg dicht bij elkaar met als enige verschil dat Rose van Asten dit in de snelste tijd voor elkaar kreeg en dus wederom tot winnaar werd uitgeroepen van dit kampioenschap.

Worldchampionchip Cuptasting 2010
Rose zal Nederland gaan verdedigen tijdens het wereldkampioenschap Cuptasting 2010 in Londen.

Meer foto’s op de site van Dutch Coffee Promotion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *