Koffiezetten met koud water

Hourglass Coffee voor koffie met koud water
Hourglass Coffee voor koffie met koud water

Wil je koffie zetten met koud water en heb je even tijd? Het kan met het Hourglass Coffee Systeem. Je gooit koud watr bij de koffie, wacht 12 uur et voilà: een heerlijke basis om een goeie bak koffie mee te zetten die ook nog eens beter voor de maag schijnt te zijn.

Hoewel alleen al de gedachte bij koude koffie vele koffiefanaten maagzuur oplevert,  geeft Hourglass Coffee aan dat het systeem een 69,6% lagere zuurgraad oplevert. Minstens het proberen waard dus. Verder geeft de site aan dat de koffie minder bitter smaakt, er zowel koude als warme koffie mee gemaakt kan worden en dat het goedkoper is dan het gebruik van servings (logisch).

Maar betekent dat ook dat je Hourglass Coffee moet aanschaffen? De site ziet er wat al te Amerikaans uit, en heeft hoog TellSell-gehalte. Zinnen als “Get The Acid Monster™ Out of Your Coffee!“, “Cold Brew for a Healthier You!” en antwoorden op vragen zoals hoe smaakt koffie uit de Hourglass Cold Brew Coffee Maker: “FABULOUS! Once you try cold-brewed coffee, you may never go back to hot brewing!” doen wat af van de betrouwbaarheid van het concept. Daar komt de prijs van $69,- nog eens bij.

Daar staat uiteraard tegenover dat je zonder stroom een goed bakje koffie zou kunnen zetten. Wireless=hot!

Check: http://www.hourglasscoffee.com/

Via: Zestz.nl

One thought on “Koffiezetten met koud water

  • 12 januari 2011 at 14:43
    Permalink

    Handig, dan heb je trek in koffie en is hij net op, moet je 12 uur wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *