“Fair Trade Koffie”-week van start

Fair Trade Week
Fair Trade Week

De Wereldwinkels in Nederland – die dit jaar 40 jaar bestaan – zijn 29 oktober (vandaag) van start gegaan met de ‘Fair Koffie Break’, een week waarin gepoogd wordt een wereldrecord neer te zetten  met “fair koffie breaks”. Het huidige record van 120.566 Duitsers moet worden verbroken.

Wie doen er mee?

Elke kop fairtrade koffie/thee/sap telt mee in de recordpoging. Deze moet dan wel aangemeld zijn op http://www.fairkoffiebreak.nl/. De Wereldwinkels proberen zoveel mogelijk “eerlijke” kopjes koffie te verzamelen via de eigen winkels, maar uiteraard ook op Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn. Daarnaast heeft een groot aantal bedrijven en overheden inmiddels toegezegd de Fair koffie breaks van al hun medewerkers “en masse” aan te melden tijdens de Fair Trade Week.

Waarom?

Recordpoging Fairbrakes
Recordpoging Fairbrakes

Dat mag duidelijk zijn: koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In 80 landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie. Nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Inmiddels is ongeveer 25% van alle geschonken koffie in Nederland duurzaam verbouwd. Deze campagne moet ervoor zorgen dat nog meer Nederlands fairtrade schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen.

We gaan hier ongetwijfeld nog meer van horen!

One thought on ““Fair Trade Koffie”-week van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *