Claudie Donderwinkel kampioen NK Latte Art

Claudie Donderwinkel: Nederlands kampioene koffiekunst! (foto: Thuisbarista.nl)
Claudie Donderwinkel: Nederlands kampioene koffiekunst! (foto: Thuisbarista.nl)

Claudie, gefeliciteerd! Acht barista’s streden afgelopen maandag in de finale om de titel Latte Art Championship 2009. Jurylid Joost Leopold noemde Donderwinkels koffie geweldig en prachtig in balans (melk en koffie). “Daarnaast had ze een verzorgde presentatie, in stijl met bloemen en met oog voor detail. Ook had ze haar zenuwen goed onder bedwang.”

Opdracht: kunst & controle

Tijdens het kampioenschap moesten twee identieke latte arts in drie verschillende dranken worden bereid: een cappuccino, een macchiato en een eigen creatie. Hierbij ging het om de beste en mooiste koffie verkeerd te bereiden, uiteraard mét crèmelaag van de espresso, opgeschuimde melk en speciale schenktechnieken.

Daarnaast is het de vaste hand en de finesse van de barista die doorslag geven hoe de jury een mooie koffie beoordeeld. 

Resultaat: Donderwinkel

Donderwinkel had wel een goed gevoel na haar presentatie, maar had niet verwacht daadwerkelijk te winnen met zo’n sterk deelnemersveld. “Ongelooflijk, wauw!” Door de winst mag Claudie Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Latte Art in juni 2010 in Londen.

Dutch Latte Art wordt georganiseerd door de onafhankelijke Stichting Dutch Coffee Promotion. Royal FrieslandCampina is de hoofdsponsor van het evenement.

Esther Maasdam (3e), Anne-Jan Bakker (2e), Claudie Donderwinkel (winnaar) en Raymond Noordermeer, Directeur Verkoop, FrieslandCampina
Esther Maasdam (3e), Anne-Jan Bakker (2e), Claudie Donderwinkel (winnaar) en Raymond Noordermeer, Directeur Verkoop, FrieslandCampina.

 

Hart van Nederland maakte nog een aardige impressie, zie hier de video.

2 thoughts on “Claudie Donderwinkel kampioen NK Latte Art

 • 21 november 2009 at 10:57
  Permalink

  Even het onderschrift van de grote foto aanpassen; volgens mij is de heer aan de rechterzijde Raymond Noordermeer, Directeur Verkoop, FrieslandCampina en niet Joost Leopold. Lijkt me gezien de status van hoofdsponsor wel zo netjes om dit aan te passen. 😉
  Adios Sanne

 • 21 november 2009 at 14:41
  Permalink

  Aangepast! Bedankt voor de oplettendheid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *