Vermijd prostaatkanker met koffie

Vermijd prostaatkanker met koffie
Vermijd prostaatkanker met koffie

Mannen die koffie drinken hebben 60% minder kans op prostaatkanker. Dat beweren wetenschappers na een onderzoek bij 50.000 mannen gedurende 20 jaar.

Het is niet de cafe├»ne die de kans op prostaatkanker zou verminderen maar wel het gehele goedje op zich. Zo zou koffie een effect op het insulineniveau, het glucosemetabolisme en de geslachtshormonen hebben. Dit speelt op zijn beurt dan weer een belangrijke rol bij de ontwikkeling van prostaatkanker. “Momenteel is er nog maar weinig geweten over het verband tussen levensstijl en deze ziekte, zeker bij de agressievere vorm. Dit onderzoek bewijst dat koffie drinken ook gezondheidsvoordelen kan hebben”, besluiten de onderzoekers.

Gevonden via: Koffiegek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *