Vier Nederlandse deelnemers kijken tevreden terug op SCAE World Championships 2010

WBC2010
WBC2010

De World Championships die de Speciality Coffee Association Europe (SCAE) op 23, 24 en 25 juni jongstleden in Londen organiseerde, zitten er weer op. Er deden nationaal kampioenen uit meer dan vijftig landen wereldwijd mee. De Nederlandse deelnemers kijken tevreden op hun deelname terug.

Voor Nederland namen de volgende mensen mee aan de verschillende kampioenschappen:
Sander Schat
World Barista Championship
Claudie Donderwinkel
SCAE World Latte Art Championship
Rose van Asten
SCAE World Cuptasters Championship
Jelle aan de Wiel
SCAE World Coffee in Good Spirits Championship
 
World Barista Championship
Michael Phillips uit de VS veroverde de titel. De verschillen in de top-3 waren klein. Sander Schat eindigde als 25ste en was daar tevreden over. Zijn espresso was goed. Zijn cappuccino viel helaas in het water.
WBC2010 kampioen: Michael Phillips
WBC2010 kampioen: Michael Phillips

 

 
1e – Michael Phillips (USA)
2e – Raul Rodas (Guatemala)
3e – Scottie Callaghan (Australia)
4e – Colin Harmon (Ireland)
5e – Soren Stiller Markussen (Denmark)
6e – Stefanos Domatiotis (Greece)

SCAE World Latte Art Championship
Bij de wereldkampioenschappen Latte Art ging Haruna Murayama uit Japan er met de titel vandoor. Claudie Donderwinkel werd 6ste. Annemarie Tiemes (bestuurslid SCAE Nederland-Dutch Coffee Promotion): ‘Een top prestatie van Claudie, ze stond er toch maar!’. 

SCAE World Cuptasters Championship
Bij de cuptasters won Hector Gonzalez  uit Guatemala de titel. Voor Rose van Asten was dit haar tweede deelname aan het World Cuptasters Championship, ze werd 5de; 5 plekken hoger dan vorig jaar. Rose kijkt terug: ‘Het ging veel beter dan vorig jaar. Als ik deze lijn doortrek dan ga ik volgend jaar voor goud!’ 

SCAE World Coffee in Good Spirits Championship
Jelle aan de Wiel vertegenwoordigde Nederland en hij zag hoe Jeroen de Corte uit België er met de wereldtitel vandoor ging. Het was een spannende finale. Het verschil tussen de eerste en de tweede plaats was slechts vier punten. Jelle eindigde helaas op de een na laatste plek. Volgend jaar beter! 

WBC2010: Good Spirits Championship
WBC2010: Good Spirits Championship

 

‘Mooie wedstrijden’
Annemarie Tiemes, vond het mooie kampioenschapswedstrijden. ‘Het was hartstikke geslaagd, we hebben goede prestaties neergezet en de sfeer was geweldig.’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *