Britten drinken steeds meer koffie

Het cliché dat Britten alleen maar thee drinken is niet meer. Koffie is de nieuwe thee in Engeland. Zie hier een video van de ontwikkelingen in Engeland, koffieland. Goed om te zien dat ook hier filterkoffie helemaal ‘in’ is.

In het video-item van RTL wordt de eigenaar van café “Tapped & Packed” in Londen geïnterviewd. Ook laat het item zien dat er wereldwijd 400 miljard kopjes koffie worden gedronken, waarvan Nederlanders gemiddeld 3 en Britten gemiddeld 2 per dag nuttigen. Koffie is met een ware inhaalslag bezig in Engeland. Klik om het item te zien.

Britten drinken steeds meer koffie
Britten drinken steeds meer koffie

Bron: RTL

2 thoughts on “Britten drinken steeds meer koffie

  • 21 augustus 2010 at 10:14
    Permalink

    Vanwaar de hype voor filterkoffie? Ik ben zelf een liefhebber van espresso en heb een paar weken geleden koffie uit een Chemex mogen proeven. Ik heb geen smaaksensatie ervaren….ik vond het eerlijk gezegd niet lekker. Prima dat filterkoffie weer helemaal in wordt, maar het komt over alsof filterkoffie lekkerder is. En dat bestrijd ik. Er is toch plek zat voor en filterkoffie-liefhebbers en espresso-liefhebbers!

  • 21 augustus 2010 at 10:26
    Permalink

    Goeie vraag! Het is echter niet zo dat filterkoffie ‘lekkerder’ is dan espresso of iets anders, want jij bepaalt zélf wat je het lekkerst vindt, toch? Alleen, de afgelopen jaren is er veel geëxperimenteerd met lattés, espresso-based drinks, ijskoffie etc. Nu komt de “oorspronkelijke” filterkoffie weer terug van weggeweest, en wordt dat op verschillende manieren toegepast. Iedereen bepaalt altijd nog zelf wanneer hij welke methode gebruikt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *