Data koffiekampioenschappen 2011

Er hebben wat verschuivingen plaatsgevonden in de data van de Nederlandse koffiekampioenschappen, zo meldt SCAE/Dutch Coffee Promotion in haar nieuwsbrief. In tegenstelling tot dit jaar, zullen de kampioenschappen ‘cuptasting’ en ‘latte art’ plaatsvinden tijdens de ‘Beleef Koffie&Thee’ beurs in Utrecht. 

 

Cuptasting

  • Locatie: Jaarbeurs Utrecht
  • Data: 15/16 mei 2011
SCAE
SCAE

Het kampioenschap Cuptasting, dat voor dit najaar op de planning stond, is verschoven naar het voorjaar van 2011. Zowel de voorrondes als de finale zullen plaatsvinden tijdens de beurs ‘Beleef Koffie & Thee 2011’. Locatie van deze beurs is de Jaarbeurs in Utrecht, data zijn 15 en 16 mei 2011. De winnaar van dit kampioenschap vertegenwoordigt Nederland tijdens de SCAE World Championships, in juni 2011 in Maastricht. 

Latte Art

  • Locatie: Jaarbeurs Utrecht
  • Data: 15/16 mei 2011

Alleen de finale van het Dutch Latte Art Championship, die voor november dit jaar op de planning stond, is verschoven naar het voorjaar van 2011. De finale zal dan plaatsvinden tijdens de beurs ‘Beleef Koffie & Thee 2011’. Locatie van deze beurs is de Jaarbeurs in Utrecht, data zijn 15 en 16 mei 2011. De winnaar van dit kampioenschap vertegenwoordigt Nederland tijdens de SCAE World Championships, in juni 2011 in Maastricht. 

De data van de voorrondes voor het Dutch Latte Art Championship zijn op dit moment nog niet bekend. 

Dutch Barista Championship

  • Data nog onbekend

Het Dutch Barista Championship verhuist in 2011 van het voorjaar naar het najaar. De exacte data liggen nog niet vast. De reden hiervoor is dat de Nederlandse kampioenschappen niet gelijk liepen met die van de wereldkampioenschappen: in mei dit jaar werd de nieuwe Nederlandse kampioen gehuldigd, in juni trad de ‘ex-kampioen’ (dus van 2009) aan tijdens de World Barista Championships. Door het Dutch Barista Championship in het najaar te organiseren, betreedt de regerend Nederlands kampioen ook het wereldpodium in hetzelfde jaar. 

SCAE World Championships 2011 in Maastricht

  • Locatie: Maastricht
  • Data: 22 – 24 juni 2011

Van 22 tot en met 24 juni 2011 zijn de beste baristi ter wereld gewoon in Nederland! De SCAE World Championships vinden dan plaats in Maastricht en dat belooft een prachtig spektakel te worden. De World Barista Championships zijn volgend jaar in Bogota (Colombia), van 2 tot en met 5 juni 2011. Namens Nederland zal huidig Nederlands baristakampioen Yakup Aydin aan deze prestigieuze wedstrijd meedoen. 

Meer info: 

One thought on “Data koffiekampioenschappen 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *