CoffeeQube: lekkere koffie op het werk

Veel werkgevers bieden gratis koffie op het werk, vaak via koffiezetautomaten. CoffeeQube is een nieuw concept, waar werkgevers kwaliteitskoffie kunnen aanbieden, bereid door een barista. Een soort espressobar, maar dan op het werk.

De CoffeeQube
De CoffeeQube

Stonehenge Coffee Company heeft de “espressobar voor kantoren” ontwikkeld.. Het Haagse bedrijf telt 23 medewerkers en draait een jaaromzet van ruim € 500.000,-. Eigenaar Guido Dam (45): ‘De CoffeeQube is een compacte, plug-and-play espressobar van zes vierkante meter. Je kunt er een betere kwaliteit koffie krijgen, die door een barista wordt bereid. Een cappuccino voor € 1,80 en een doppio voor € 2,20. We concurreren met de gratis uitgifte, maar we merken dat steeds meer mensen bereid zijn te betalen voor goede koffie. Het leven is te kort om rommel te drinken, vind je niet?’

ING in Amsterdam heeft de primeur, verder is er interesse van AZM in Maastricht, Unilever en de GGD in Den Bosch.

De CoffeeQube zijn ontworpen door Zuiver Retail en gemaakt door Gielissen in Amsterdam. De koffie komt van CoffeeXperts uit Enkhuizen. Dam: “We zijn ook bezig met Bocca in Amsterdam, omdat ze hun koffie direct inkopen bij boeren.”

Bronnen: FD, Twitter, TopBarista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *