Klimaatneutraal koffiemagazijn geopend in Zeebrugge

In de haven van het Belgische Zeebrugge is een groot distributiecentrum voor koffie ingehuldigd. De koffiebonen worden er opgeslagen in hetzelfde klimaat als waar ze vandaan komen, en de volautomatische opslag zit vol met technische hoogstandjes. Daarvoor was een investering van 30 miljoen euro van koffiehandelaar Efico nodig.


Koffiemagazijn Efico/Seabridge in Zeebrugge
Koffiemagazijn Efico/Seabridge in Zeebrugge

Het familiebedrijf bracht zijn activiteiten over van Antwerpen naar Zeebrugge. In de kusthaven worden koffiebonen aangeleverd uit 37 landen. Ze worden er opgeslagen, gesorteerd, herverpakt en verzonden naar 650 klanten-koffiebranderijen. Efico investeerde 30 miljoen euro in het nieuwe bijna 20.000 vierkante meter tellende dc die de naam “Seabridge” kreeg. De vestiging biedt werk aan 30 mensen.

Lees het volledige artikel op Logistiek.nl

Foto: Efico/Seabridge

Hieronder een video-impressie van de nieuwe megaopslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *