Eerste kampioenschap Aeropress in Utrecht

Op maandag 16 mei 2011 zal het eerste kampioenschap Aeropress plaatsvinden. Aeropress is een koffiezetmethode waarbij op handmatige manier water met luchtdruk door de koffie wordt geperst, waardoor een sterke koffie ontstaat (te vergelijken met espresso).

Dutch Aeropress Championship

  • Locatie: Jaarbeurs Utrecht
  • Theater 1 podium A
  • Datum: 16 mei 2011

Dutch Aeropress Championship
Dutch Aeropress Championship
Bij dit kampioenschap beoordelen drie juryleden op smaak. Presentatie is mooi meegenomen, maar wordt uiteindelijk niet in de beoordeling meegenomen, hetzelfde geldt voor de gebruikte techniek.

Alle deelnemers werken met dezelfde koffie. Deze koffie zal door een brander ter beschikking worden gesteld, deze draagt er zorg voor dat er een optimale tijd zit tussen branding en gebruik.

Deelnemers dienen een drank te presenteren van plusminus 2dl en hebben hier maximaal 8 minuten de tijd voor. Toevoegingen of extra ingrediënten zijn niet toegestaan. Porselein en warmwatervoorziening wordt verzorgd. Er wordt gebruik gemaakt van gefilterd leidingwater. Deelnemers krijgen een week voor het kampioenschap een proefverpakking van de koffie toegestuurd zodat ze deze kunnen leren kennen en testen. De werkplek dient schoon te worden achtergelaten voor de volgende deelnemer.

Meedoen?

Deelnemers kunnen zich nog inschrijven. Dat kan op de website van de koffiebeurs “Beleef Koffie en Thee”.

Wat is Aeropress?

Bekijk hieronder een filmpje over de koffiezetmethode Aeropress.

One thought on “Eerste kampioenschap Aeropress in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *