Update SCAE World of Coffee (22-24 juni 2011)

De maanden mei en juni van 2011 staan bomvol met koffie-evenementen en kampioenschappen. Van 22 t/m 24 juni vinden in Maastricht (!) de wereldkampioenschappen plaats op de gebieden: World Latte Art Championship, het World Coffee in Good Spirits Championship, het World Cup Tasters Championship en het World Cezve/Ibrik Championship. De beste baristi en koffie-experts vanuit de hele wereld komen bijeen om te strijden voor de hoogste eer in de diverse disciplines.

SCAE World of Coffee
SCAE World of Coffee

Daarnaast wordt ook nog de prestigieuze Best Nation Award 2011 voor het best presterende nationale koffieteam uitgereikt. En Maastricht heeft nog een primeur, want voor het eerst zal het Brewers Cup World Championship gehouden worden. Dit kampioenschap gaat helemaal over Slow Coffee en de bijpassende zetmethodes.

Koffievakbeurs in het MECC

Naast de kampioenschappen is “World of Coffee” een vakbeurs met de laatste nieuws en trends voor de Speciality Coffee sector. Tevens zal er een serie van praktische, hands-on workshops plaatsvinden, die alle aspecten van koffieverwerking tot bereiding en service behandelen.

Het Nederlandse Chapter van SCAE werkt samen met het World Coffee Events team om drie dagen vol hoogstaande koffie activiteiten en social-events op touw te zetten.

Er worden rond de 5000 bezoekers verwacht.

Wat is SCAE?

De Speciality Coffee Association of Europe is Europa’s grootste koffie associatie met leden in meer dan 70 landen. De SCAE communiceert de laatste ontwikkelingen in de speciality coffee industrie naar haar leden, organiseert professionele trainingen en certificatie programma’s, alsook reizen naar koffieproducerende landen en conferenties. SCAE is een gewaardeerde autoriteit op het gebied van lobby voor kwaliteitskoffie voor overheidsorganisaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *