Man met Bril: eigenwijs verse koffie

Man met Bril
Man met Bril

Paul Sharo (26) vond de koffie in zijn eigen restaurant smerig. Hij besloot het zelf te doen. Zijn koffiemerk Man Met Bril Koffie verovert Rotterdam. ‘De meeste koffie is na een paar dagen al niet meer vers.’

Zo begint het aardige artikel op FDye over de zoektocht naar de meest verse koffie van de Rotterdammer Paul Sharo. Want wat is verse koffie? Stel die vraag en je krijgt verschillende antwoorden. In het concept Man met Bril worden de bonen binnen 5 dagen na branding afgeleverd (per 500 gramzakje) zodat ze snel daarna geconsumeerd kunnen worden. “Koffiebonen zijn negen dagen na branddatum op hun hoogtepunt, daarna neemt de kwaliteit langzaam af”, meldt de website. “Na één maand is het aroma goeddeels verdwenen.”

Man Met Bril Koffie is een melange van arabicavariëteiten uit: Costa Rica, Zambia en Brazilië.

Meer informatie: